Експерти KSE розповіли, скільки і які іноземні компанії не пішли з російського ринку

Аналітики центру KSE Institute при Київській школі економіки заявили, що практично 40% іноземних компаній поки не планують залишати ринок країни-агресора.

Компанія Procter&Gamble

Фото – ua.depositphotos.com

У щотижневому моніторингу експерти KSE Institute зазначили, що лише 6,2% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і остаточно залишили ринок Російської Федерації станом на 12 лютого, інформує «НБН».

Зокрема, на ринку країни-окупанта припинила роботу 191 іноземна компанія, 1169 (38%) – згорнули угоди та заявили про намір піти. Ще 1223 (39,7%) бізнесів з іноземними інвестиціями без обмежень продовжують функціонувати на ринку РФ, 496 (16,1%) призупинили нові інвестиції у державі-терористі, але продовжують вичікувати.

Аналітики пояснили, що переважно вважають за краще залишитися в Росії менші бізнеси з нижчими доходами, в той час, як компанії з великими доходами вичікують, знизивши обсяги інвестицій.

Раніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк озвучив кількість компаній, що вийшли з ринку РФ після початку повномасштабної війни.

Exit mobile version