Сполучені Штати виступають на боці України: нова допомога на відновлення критичної інфраструктури

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен віддав розпорядження про надання додаткової допомоги на значну суму.

Ентоні Блінкен.

Фото - bbc.com

Про те, які кошти призначені для ремонту пошкоджених споруд, що належать до енергетичної системи, яка постраждала внаслідок постійних обстрілів з боку Росії, пише «НБН», з посиланням на заяву Ентоні Блінкена, опубліковану на офіційній сторінці Уряду США.

Зокрема, ці 10 мільйонів доларів будуть спрямовані на підтримку постійних зусиль країн-союзників і допоможуть надавати надзвичайну допомогу у стабілізації енергетичної інфраструктури нашої країни в умовах безперервних ракетних та безпілотних атак з боку РФ.

Також Блінкен нагадав, що уряд США «продовжує згуртовувати мир на підтримку України» та схвалює рішення понад 50 держав щодо «об’єднання на знак солідарності з Україною, яка захищає свій суверенітет та територіальну цілісність».

Крім того, Блінкен зазначив – Росія вже зараз може зупинити цю війну. І доки цього не сталося, Захід стоятиме разом з Україною стільки, скільки необхідно для зміцнення підтримки захисників нашої країни на полі бою, щоб Київ мав найсильнішу позицію у будь-яких переговорах із Кремлем.

Раніше ми писали, що російський опозиціонер-ув’язнений вимагає повернення Криму та компенсацій для України.

Exit mobile version