Уряд України відкладає рішення щодо підвищення пенсій: які причини стоять за затримкою

Все еще обдумываются варианты относительно индексации пенсионных выплат, запланированной на ближайший месяц.

Індексація пенсії.

Фото - unian.net

Про те, чому в Кабміні так і не підписали постанову про індексацію пенсій у 2023-му році, пише «НБН», посилаючись на заяву, зроблену Дарією Марчак, заступником голови соціального відомства. Інформація з’явилася у період проведення телемарафону та опублікована в офіційному Facebook-акаунті Міністерства соціальної політики України.

За словами Марчака, все ще не винесено остаточне рішення щодо березневої індексації пенсій, оскільки ухвалу Кабміну тільки нещодавно підготували до розгляду урядом. Передбачається, що говорити про довгоочікуваний перерахунок пенсійної допомоги як про завершений факт, можна буде лише за кілька днів.

Марчак не виключає, що затримка викликана змінами в ранній редакції цієї постанови уряду про індексацію пенсій, і, ймовірно, оновлений документ відрізнятиметься від проєкту закону, підготовленого Мінсоцполітики.

Окремо варто нагадати про один момент – 17-го лютого прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, на засіданні уряду, було заявлено про індексацію пенсій у 2023-му році з коефіцієнтом 1,20, тобто підвищення становитиме 20 відсотків, тоді як індекс реальної інфляції за 2022-й рік, згідно з даними статистики – не менше 26 відсотків.

Раніше ми писали, чому у НБУ запропонували запровадити тимчасову заборону на закриття відділень держбанків.

Exit mobile version