Зерновий хаб: Оман пропонує допомогу Україні з постачанням зерна

Султанат Оман пропонує Україні створити зерновий хаб на своїй території, завдяки яким постачання українського зерна до африканських країн буде безперебійним.

Зерновий хаб

Фото — UB.UA

Про це повідомляє “НБН“, з посиланням на інтерв’ю спеціального представника України з Близького Сходу та Африки Максима Субха виданню “Укрінформ“.

У своєму інтерв’ю Максим Субх заявив, що під час його візиту до Оману, який відбувся на початку березня, місцева влада запропонувала українській державі створити зерновий хаб на своїй території, оскільки на їхню думку це повністю убезпечить постачання українського зерна до країн Африки.  Крім того, у Омана ще й чудові дипломатичні відносини з Танзанією, Ефіопією, Руандою, Угандою, Кенією та Сомалі, а це є лише плюсом.

За словами Максима Субха, ідея створення зернового хаба вже розглядається досить довгий час і Оман — це досить добрий варіант, але, крім цього, варто зазначити, що подібні послуги також запропонував і Єгипет.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що Україна, Туреччина та ООН змогли домовитися про продовження зернової угоди.

Exit mobile version