Чи буде збільшено пенсійний вік в Україні: відповідь заступника міністра

Представниця Міністерства соціальної політики Дарина Марчак зробила заяву щодо збільшення пенсійного віку для українців.

Пенсіонери в Україні

Фото — Заборона

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на “ZN.ua“.

У джерелі йдеться про те, що представниця влади зробила заяву, в якій розповіла, що пенсії в Україні безпосередньо залежать від стажу роботи.  Тобто, як каже Дарина Марчак, для того, щоб людина могла дозволити собі вийти на пенсію у віці 60 років, у неї має бути стаж роботи не менше 30 років.

Також вона розповіла про те, що пенсійний вік в Україні ніхто не підвищуватиме, адже він має залишитися таким, яким зараз є.  Принаймні зараз відповідного закону немає на розгляді і, як вважає заступник міністра соціальної політики, найближчим часом він не планується, тому українці можуть бути спокійними.

Крім цього, варто зазначити, що Дарина Марчак заявила і про майбутні індексації пенсій для українців.  Так, відомо, що з 1 квітня індексацію пенсій буде проведено для тих українців, які працюють, а з 1 липня тих, хто працював на державних посадах, у сферах науки та інше.

Нагадаємо, раніше ми говорили про те, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв про перегляд тарифів на електрику.

Exit mobile version