Виплати для ВПО: Верещук розповіла, кому перестануть нараховувати гроші

Виявляється, виплати для внутрішньо переміщених осіб будуть продовжені далеко не всім із них. Керівник Міністерства з питань реінтеграції тимчасово захоплених українських територій Ірина Верещук розповіла, кому із ВПО виплати будуть припинені.

Ірина Верещук

Фото - 24tv.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на «Громадське», за словами Верещук, виплату не буде продовжено тим ВПО, які виїхали за територію України та не поверталися до країни протягом тридцяти днів. Також гроші перестануть зараховувати тим, хто вже встиг повернутися до своїх будинків.

Так, Ірина Верещук заявила, що тим громадянам України з-поміж ВПО, які поїхали за кордон і понад тридцять днів там проживали, виплати продовжені не будуть. Аналогічна ситуація чекає і на тих внутрішньо переміщених осіб, які вже встигли повернутися до себе додому, на постійне місце проживання. Останні за визначенням більше не можуть вважатися ВПО.

Насамкінець міністр підкреслила, що решті ВПО виплати будуть продовжені до січня 2024-го.

Нагадаємо, раніше Ірина Верещук на тлі «Указу» Путіна про депортацію українців звернулася до тих співгромадян, які залишаються сьогодні проживати на тимчасово окупованих територіях.

Exit mobile version