Вартість свинини, курятини та яловичини у вересні: як в українських супермаркетах змінилися ціни на популярну продукцію

В Україні знову подорожчали майже всі різновиди м’яса, за винятком лише деяких частин свинячих і яловичих туш.

М'ясо.

Фото - freepik.com

Про те, які цінники на свинину, курятину та яловичину встановили в супермаркетах України на початок цього тижня, пише «НБН», посилаючись на цінову статистику профільного порталу «Мінфін».

Зокрема, кілограм свинячої грудинки підріс у вартості лише на кілька копійок — до 175,66 гривні/кілограм, ошийок піднявся в ціні з 256,43 гривні/кілограм до 249,18 гривні/кілограм, а ребра — з 182,46 гривні/кілограм до 182,96 гривні/кілограм. Але є й хороші новини: свиняча лопатка стала дещо дешевшою — замість 191,97 гривні/кілограм, на касі попросять лише 189,04 гривні/кілограм, а шашлик «просів» у вартості з 212,73 гривні/кілограм до 206,2 гривні/кілограм.

Утім, цінники на куряче стегно відкоригували в більший бік — зі 106,74 гривні/кілограм до 110,95 грн/кг, гомілка подорожчала з 78,74 гривні/кілограм до 79,95 гривні/кілограм, а філе зросло в ціні з 146,72 гривні/кілограм до 149,93 гривні/кілограм.

Середньозважена вартість яловичини залишилася на серпневому рівні — 245,16 гривні/кілограм, але ребра стали менш доступними: замість 159,86 гривні/кілограм — 160,48 гривні/кілограм.

Раніше ми писали про те, як в Україні змінилися ціни на сіль, цукор і борошно.

Exit mobile version