В Україні почали зростати ціни на популярні овочі: як змінилася вартість картоплі, капусти, моркви та цибулі у вересні

З настанням першого осіннього місяця, на прилавках супермаркетів України з’явилися «дари полів» від вітчизняних сільгоспвиробників, що спровокувало короткострокову динаміку з падінням вартості деяких овочів, які входять до так званого «борщового набору».

Овочі.

Фото - freepik.com

Про те, як в Україні помітно збільшилася вартість деяких незамінних овочів, і тому слід замислитися над накопиченням запасів, які, безумовно, стануть у пригоді в зимовий сезон, пише «НБН», посилаючись на ціновий моніторинг «Мінфіну».

Зокрема, порівняно із серпнем, вартість молодої картоплі дещо зросла — з 12,86 гривні/кілограм до 17,90 гривні/кілограм.

Майже на 5 гривень зросли ціни на молоду капусту — до 20,95 гривні/кілограм: цінники на цей овоч варіюються від 17,9 гривні/кілограм (у «Варусі») до 24 гривень/кілограм (в «Ашані»). Зазначимо, що білокачанний сорт капусти трохи дешевший, ніж фіксувалося раніше — лише 8,05 гривні/кілограм.

Також, вартість цибулі та моркви у вересні знизилася: білий різновид цибулі подешевшав із 61,74 гривні/кілограм до 41,1 гривні/кілограм, ріпчаста — із 22,51 гривні/кілограм до 10,82 гривні/кілограм, фіолетова — із 39,67 гривні/кілограм до 32,56 гривні/кілограм, а ціни на моркву «просіли» із 16,73 гривні/кілограм до 11 гривень/кілограм.

Раніше ми писали про те, що в українських магазинах сезонно знизилася вартість яблук, винограду і лимонів.

Exit mobile version