Про те, що у вересні здешевлення продуктів зупинилося на позначці в 0,6 відсотка, тоді як в останній місяць літа становило 3,9 відсотка, а в липні — 2,1 відсотка, якщо порівнювати з минулими ідентичними періодами, пише «НБН», посилаючись на пояснення директора ННЦ «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка.
Згідно зі спостереженнями Лупенка, найзначніше у вересні, як порівняти із серпнем, зменшилися споживчі ціни на овочі (мінус 9,7 відсотка) і фрукти (мінус 5,1 відсотка). При цьому, в серпні їхнє падіння становило лише 37,6 відсотка і 4,2 відсотка відповідно, а в середині літа — 18,2 відсотка і 1,3 відсотка відповідно.
Крім того, знизилася вартість рослинної олії з насіння соняшнику (мінус 1,6 відсотка), хлібобулочних виробів (мінус 0,6 відсотка), риби та продуктів з риби (мінус 0,4 відсотка), а ціни макаронних виробів залишилися без змін.
Раніше ми писали про те, що в Україні продовжує змінюватися вартість сала і свинини.