На яку суму утвориться «діра» у держбюджеті 2024 року без підтримки союзників: прогноз Мінфіну

Глава Міністерства фінансів Сергій Марченко заявив, що наступного року наша країна може зіткнутися з економічною кризою. Якщо держави-союзники припинять надавати Києву фінансову допомогу, в українському держбюджеті утвориться «діра».

Сергій Марченко

Фото – epravda.com.ua

Марченко заявив, що у разі відсутності підтримки країн-партнерів наступного року у державному бюджеті України утвориться «діра» на суму близько 29 мільярдів доларів, інформує «НБН» із посиланням на видання Politico.

Глава Мінфіну пояснив журналістам, що нашій країні важливо зберігати макроекономічну стабільність, оскільки, крім війни, вона може зіткнутися з економічною кризою, що матиме побічні ефекти для держав Європейського Союзу.

Міністр наголосив, що Києву потрібні гроші від союзників з початку 2024 року, інакше в країнах Європи почнуть зростати ціни, зокрема на продукти харчування, можливо, подорожчають газ і нафта.

Він додав, що партнери можуть передати Києву близько 300 мільярдів доларів активів РФ, заморожених після 24 лютого 2022 року державами «Великої сімки».

Раніше в НБУ спрогнозували, як зростатимуть доходи громадян України у 2023-2024 роках.

Exit mobile version