Про те, що згідно з прогнозуванням аналітика «Українського клубу аграрного бізнесу» Максима Гопки та на думку старшої наукової співробітниці відділу ціноутворення та аграрного ринку «Інституту аграрної економіки» Світлани Пашко, вартість курячих яєць незабаром сягне вельми високого рівня, без вірогідності будь-якого зниження, пише «НБН», посилаючись на матеріал «24-каналу».
За словами Гопко, не тільки скорочення темпів надходження яєць від агрогосподарств внаслідок малої продуктивності курей-несучок відіб’ється на цінах, а й також висока вартість цієї продукції утримуватиметься підняттям тарифів на електроенергію для бізнесу з 1-го листопада (ключовий компонент у собівартості виробництва продукції птахівництва).
Зокрема, птахофабрики змушені підвищувати гуртово-відпускні ціни, намагаючись компенсувати свої витрати не лише на збереження належної температури в приміщеннях, а й через витрати на пакування, підтримку іміджу «бренду», рекламу та торговельні надбавки.
Таким чином, щонайменше до завершення поточного року, вартість одного десятка курячих яєць категорії C1 варіюватиметься від 60 до 70, а то й 80 гривень.
Раніше ми писали про те, як в Україні змінилася вартість цукру, кави та вершків.