Про те, що на внутрішньому ринку України спостерігається істотне подорожчання двох ключових продуктів з «борщового набору» — набагато більше знадобиться віддати за моркву і капусту, пише «НБН», посилаючись на аналітичний матеріал EastFruit.
Наразі аграрії відвантажують моркву за вартістю від 10 до 14 гривень/кілограм, що, в середньому, на 20 відсотків вище за ціни минулого тижня. З цієї причини, великі мережеві магазини нашої країни вимушено оновили цінники — замість листопадових 8,79 гривні/кілограм, зараз необхідно заплатити 11,55 гривні/кілограм. При цьому, очікується, що ціна коренеплоду зростатиме й надалі.
Аналогічна динаміка помітна і щодо капусти, що зумовлюється тим, що основні обсяги цієї агропродукції практично розпродано — кількість пропозицій зменшується, а попит, що зріс, провокує зростання вартості: у листопаді цього року овоч коштував 8,49 гривні/кілограм, а зараз — 11,52 гривні/кілограм.
Раніше ми писали про те, як у супермаркетах України з грудня підросли ціни на червону і чорну ікру.