У Мінфіні попередили, що у січні-лютому Україна може зіткнутися з ризиками фінансування

Керівник Міністерства фінансів України стверджує, що наша країна отримає все необхідне фінансування у 2024 році, проте існують питання щодо своєчасності та ритмічності надходжень фінансів. Саме внаслідок цього можуть виникнути певні ризики у перші два місяці 2024-го.

Марченко

Фото - liga.net

Як інформує «НБН», під час огляду макроекономічного прогнозу на 2024 рік від Центру економічних стратегій Марченко заявив:

У січні-лютому у нас справді є ризик. Адже, на жаль, у січні та лютому місяцях поки що прийнятих рішень недостатньо, щоб ми самостійно могли впоратися. Як наслідок у нас зараз працює механізм, як ви кажуть, «план Б».

За словами міністра, Кабінет міністрів максимально залучатиме всі можливі ресурси на перші два місяці наступного року. Чиновник наголосив, що потенційним ризиком на весь наступний рік є збільшення видатків державного бюджету у зв’язку із зростаючими потребами на оборону та безпеку.

Найбільшу невизначеність Україні формує сектор безпеки. Ми не можемо заздалегідь знати, в який момент чого не вистачатиме. Дуже багато питань щодо ефективності використання коштів саме у цьому напрямі, – підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше Кабмін показав, як у 2024 – 2026 роках зростуть зарплати українців.

Exit mobile version