Про те, яка тенденція спостерігається в Україні з цінами на м’ясо та сало, пише «НБН», посилаючись на профільний портал «Мінфін».
Зокрема, традиційне м’ясо в Україні стало набагато доступнішим, що спровоковано впливом сезонного фактора — падінням попиту після зимових свят, і наразі вартість свинини має такий вигляд, як зазначено нижче:
- один кілограм грудинки подешевшав з 169,53 гривні до 158,45 гривні;
- один кілограм лопатки — з 168,27 гривні до 163,06 гривні;
- один кілограм підчеревка — з 171,71 гривні до 159,7 гривні;
- один кілограм ребер — з 183,13 гривні до 182,2 гривні;
- один кілограм набору для шашлику — з 206,52 гривні до 195,58 гривні.
Крім того, протягом місяця в українських торговельних мережах знизилася вартість домашнього сала — якщо в лютому середні ціни за один кілограм становили 257,67 гривні, то зараз — 229 гривень. При цьому мінімальні цінники на «стратегічний продукт» зафіксовано в «МегаМаркеті» — 179 гривень за один кілограм.
Раніше ми писали про те, що в Держстаті показували, які продукти подешевшали в Україні до початку березня.