У Мінфіні розповіли про план Б у разі відсутності грошової допомоги від США

Глава Міністерства фінансів України Сергій Марченко розповів, що Київ має план Б на випадок, якщо США відмовляться підтримувати нашу країну. При цьому керівник відомства вважає, що гроші від Вашингтона будуть.

Сергій Марченко

Фото – kmu.gov.ua

Глава Мінфіну в ефірі національного телемарафону повідомив, що у разі відмови Штатів фінансово підтримувати нашу країну українське керівництво почне реалізацію плану Б. При цьому в Києві вірять, що Конгрес США все ж таки ухвалить рішення про грошову допомогу, інформує «НБН».

За словами Марченка, українська влада постійно отримує запевнення із Вашингтона про те, що наша країна отримає кошти від США, і цей варіант, як і раніше, залишається основним. Проте Київ напрацьовує й інші варіанти.

Міністр розповів, що одним із сценаріїв є звернення керівництва України до держав «Великої сімки». Влада закликатиме уряди країн G7 до збільшення розмірів своїх вкладів, щоб замістити американську допомогу.

Крім того, як додав керівник відомства, це можуть бути не лише держави «Групи семи», а й інші, наприклад, країни Північної Європи.

Раніше у Єврокомісії запропонували за рахунок заморожених активів РФ на території ЄС закупити боєприпаси для ЗСУ. ЗМІ повідомили, які три країни блоку виступили проти цієї ідеї.

Exit mobile version