Глава «Укренерго» прокоментував повідомлення у соцмережах щодо експорту електроенергії із України

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький прокоментував повідомлення, які поширюються у Мережі, щодо експорту електроенергії із країни. За його словами, відповідні заяви – фейк.

Глава НЭК «Укрэнерго» Владимир Кудрицкий

Фото – REUTERS/Sergiy Voloshin

Кудрицький в інтерв’ю hromadske прокоментував публікацію в соцмережах даних фізичних перетікань електроенергії з країни ENTSO-E, які нібито є показниками експорту, інформує «НБН».

Глава НЕК пояснив, що насправді відповідні дані Європейської мережі системних операторів – це транзитні фізичні перетікання, тобто транспортування електроенергії через Україну із одних країн до інших.

За його словами, наша держава не продає електрику за кордон в умовах дефіциту в енергосистемі, а просто транзитом передає її. Інформація про торгівельні операції нашої країни розміщена на сайті Європейської мережі системних операторів у вкладці Scheduled Commercial Exchanges.

Кудрицький наголосив, що ці дані підтверджують, що до країни надходить електроенергія з Європи. Завдяки цьому імпорту ситуація з відключеннями світла по країні залишається більш-менш стабільною.

Як повідомлялося, у ДТЕК заявили, що найближчими місяцями в країні збільшать тривалість відключень електрики.

Exit mobile version