Економіст пояснив, чому в Україні незабаром помітно подорожчає гречка (ВІДЕО)

Протягом останніх тижнів, в Україні фіксується подорожчання всіх відносно доступних продуктів харчування, від курячих яєць до картоплі чи моркви, і, схоже, настала черга гречаної крупи.

Гречка.

Фото - hvylya.net

Як інформує «НБН» із посиланням на Facebook-акаунт телеканалу «Київ-24», на думку доктора соціальної економіки Зіновія Свереди, практично всі харчові продукти, що входять до традиційного раціону українців, значно подорожчають у 2025 році.

Виходячи зі слів Свереди, банк-регулятор (НБУ) прогнозує темпи інфляції в грудні не більше ніж 9,7 відсотка, але, усереднено, вартість гречаної крупи зросте інакше — у межах від 20 до 25 відсотків, «як і будь-які види продуктів».

Експерт вважає, що найважливіше зараз — більше закуповувати гречки, роблячи запаси, і йдеться не про кілька кілограмів, а щонайменше про 10, оскільки за будь-якої ситуації — «всі продукти взимку, і на початку весни, завжди дорожчають».

Свереда вказав на чинники, через які темпи інфляції стануть лише прискорюватися, тобто ціни на продукти додаватимуть від 10 до 15 відсотків періодично:

Раніше наш інформаційний портал писав про те, що експерт розкривав реальний рівень інфляції в Україні, взявши за основу «індекс салату Олів’є».

Exit mobile version