У вересні зафіксовано здешевшання продуктів борщового набору: коли варто робити запаси на зиму

У вересні в Україні різко подешевшали продукти борщового набору, а найвигідніше робити запаси експерти радять у другій половині місяця.

Овочі.

Овочі. Фото - pixabay.

У вересні 2025 року в Україні зафіксовано суттєве зниження цін на продукти борщового набору. Це стало можливим завдяки масовому збору нового врожаю, повідомив аналітик “Українського клубу аграрного бізнесу” Максим Гопка, пише НБН 

За його словами, нинішні ціни є помітно нижчими за минулорічні:

«Можна сказати, що зараз ми на піку сезону усіх овочів. Активна пропозиція триватиме ще протягом наступного місяця. З першими холодами ціни підуть угору, адже зберігання врожаю потребує додаткових витрат», – пояснив експерт.

За прогнозами, після похолодання вартість ґрунтових овочів може зрости на 5–8%. Водночас дефіциту не очікується, адже цьогорічний урожай є стабільним. На формування ціни впливатимуть також кліматичні умови, витрати на логістику та зберігання.

Максим Гопка порадив українцям робити запаси у другій половині вересня, коли ринок найбільш насичений продукцією. «Головне – правильно зберігати овочі. Інакше вийде, що людина скупилася на значну суму, а вже за місяць доведеться знову витрачати гроші», – зазначив він.

Нагадуємо, раніше ми писали про те, що в Україні визначили умови, за яких скасовують субсидії на комунальні послуги.

Exit mobile version