Перенесення «Євробачення-2023» з України до Великобританії: у Мінкульті відреагували на рішення організаторів

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відреагував на остаточне рішення Європейського мовного союзу про перенесення «Євробачення-2023» до Великобританії.

Євробачення-2023

"Євробачення". Фото – 1news.az

У своєму Telegram-каналі глава Міністерства культури зазначив, що після кількох раундів консультацій української сторони з EBU організатори прийняли остаточне рішення про те, що конкурс буде перенесено з України до Британії, інформує «НБН».

За його словами, ці консультації проходили після того, як наша країна опротестувала рішення Європейського мовного союзу, яке було ухвалено без обговорення.

Ткаченко зазначив, що відбулися консультації також із урядом Сполученого Королівства та ВПС. В результаті Британська мовна корпорація та EBU запевнили, що «Євробачення-2023» буде організовано від імені нашої країни. Конкурс буде проведено з дуже великою інтеграцією українських контекстів та ведучих.

Міністр переконаний, що досвід ВПС дозволить представити нашу державу на найвищому рівні.

Нагадаємо, що про остаточне рішення організаторів міжнародного пісенного змагання стало відомо у понеділок, 25 липня. Європейський мовний союз пообіцяв не лише те, що грандіозний захід проходитиме від імені України, а й автоматичний вихід у фінал представника нашої країни.

Exit mobile version