Комаровський різко відповів російській журналістці на запитання про «утиски» через російську мову

Відомий український педіатр, телеведучий Євген Комаровський дав інтерв'ю російській журналістці, в якому висловився про його «утиски» через російську мову і закликав РФ не втручатися у справи України.

Євген Комаровський

Євген Комаровський. Фото – ukranews.com

Російська журналістка Ірина Шихман під час інтерв’ю поцікавилася у лікаря, чи «сварять» його в Україні за «мову агресора», на що Комаровський дав надмірно емоційну відповідь, інформує «НБН».

Медик повідомив, що його не сварить влада чи більшість українського населення, таким займаються «певні маргінали» у коментарях, на які він не реагує.

У будь-якому випадку, як зазначив зірковий лікар, мовне питання, як і інші проблеми нашої держави, не стосуються РФ, після чого почав вимагати від країни-окупанта не лізти в «чужий город».

Комаровський нагадав росіянам про типову звичку радянської людини втручатися у справи інших. Педіатр навів приклад бабусь на лавці біля під’їзду, які пліткують про черговий скандал у родині Іванових, і коли сусідка виходить на вулицю, їй починають розповідати, як поводитися. Медик зазначив, що покоління СРСР виросло з упевненістю у тому, що втручатися у справи чужих людей доречно.

За словами лікаря, він не бачить спільного майбутнього України та країни-агресора, окрім як «дуже високого паркану до неба». Він додав, що росіянам притаманне імперське мислення, яке ненавидять українці, а сусідка на лавці – «побутова імперськість».

Нагадаємо, що раніше Комаровський неодноразово висловлювався про українізацію, заявляючи, що негідно нападати на інші мови, у тому числі й на російську.

Exit mobile version