Чи вплине рішення суду Росії щодо «Азова» на обмін полоненими: пояснення Подоляка

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що рішення суду країни-агресора щодо «Азова» не має правової цінності для міжнародної спільноти, а отже, не позначиться на переговорах щодо обміну полоненими.

Михайло Подоляк

Михайло Подоляк. Фото – 24tv.ua

У своєму Telegram-каналі політик відреагував на рішення верховного суду РФ про визнання «Азова» терористичною організацією. Подоляк зазначив, що дуже дивно з боку Російської Федерації оголошувати когось терористами, коли вона за крок від того, щоб бути визнаною державою, яка спонсорує терористичну діяльність. Крім того, країна-окупант постійно порушує будь-які правила ведення війни, інформує «НБН».

Представник Офісу президента наголосив, що ухвала російського суду ні на що не вплине, оскільки не має сили в міжнародному правовому полі і є пропагандистським продуктом для аудиторії РФ. Крім того, юрисдикція країни-агресора не поширюється на українську територію.

Радник голови ОПУ нагадав, що «Азов» – не добровольчий батальйон, а спецзагін, який входить до складу Нацгвардії, крім того, путінські війська є окупантами на чужій території, тож будь-які дії України проти них є законними.

Зазначимо, що наприкінці липня у російському посольстві в Британії закликали страчувати військових «Азова». Відомство розповіло, як саме потрібно вбити українських бійців, які у розумінні РФ «не є справжніми солдатами».

Exit mobile version