Кулеба однією фразою описав політику Ердогана щодо України та Росії

Глава Міністерства закордонних Дмитро Кулеба висловився щодо позиції турецького президента Реджепа Ердогана стосовно України та Російської Федерації.

Реджеп Ердоган

Реджеп Ердоган. Фото – delfi.ee

В інтерв’ю українському журналісту Дмитру Гордону керівник МЗС прокоментував політику Туреччини. Кулеба описав однією фразою позицію Ердогана щодо взаємодії з нашою державою та країною-окупантом, інформує «НБН».

Політику турецького лідера міністр закордонних справ охарактеризував як «давні традиції оманської дипломатії». Кулеба зазначив, що зовнішня політика Стамбула на сьогодні полягає у співпраці у військово-технічній сфері з нашою країною та у торговельно-економічній галузі з РФ.

Дипломат додав, що об’єктивно Туреччина допомагає українцям протистояти російським загарбникам на фронті, продовжуючи заробляти гроші в країні-агресорі.

Раніше посол України в Туреччині Василь Боднар прокоментував відносини Ердогана із кремлівським диктатором. Дипломат розповів, до чого зводиться взаємодія Стамбула з іншими державами та що завжди розумів Київ стосовно зовнішньої політики турецького керівництва.

Exit mobile version