Шольц заявив про важливість продовження прямих переговорів із Путіним

Канцлер ФРН Олаф Шольц висловився про переговори із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. На його думку, прямий діалог із президентом Російської Федерації дуже важливий.

Олаф Шольц

Олаф Шольц. Фото – meta.ua

В інтерв’ю шведському виданню Dagens Nyheter глава уряду Німеччини заявив, що переговори з лідером росіян «важливі, зокрема й у майбутньому», інформує «НБН».

Шольц переконаний, що вести прямий діалог із главою Кремля необхідно, «особливо під час кризи», оскільки президент РФ має напряму отримувати повідомлення. Канцлер ФРН зазначив, що він хоче, щоб Путін знав, що від нього вимагають та взяв на себе відповідальність за війну проти України.

Шольц сумнівається, що в найближчому майбутньому відносини з державою-окупантом можуть нормалізуватися. Політик зазначив, що про це не можна навіть думати, доки РФ не припинить бойові дії, не виведе з української території свою армію і не укладе мир на розумних умовах.

Нагадаємо, що федеральний канцлер раніше заявив, що не хоче закривати Євросоюз для росіян, оскільки вважає кровопролиття в Україні «війною Путіна».

Крім того, Шольц вважає, що громадянам країни-агресора слід продовжувати видавати візи. Політик пояснив, чому він не хоче ускладнювати втечу людей із РФ.

Exit mobile version