Військовий експерт розповів про найреалістичніший сценарій деокупації Криму

Про найреалістичніший сценарій звільнення Криму від російської окупації розповів відомий військовий експерт Олександр Коваленко.

Крим

В Криму пролунав черговий вибух. Фото - lb.ua

Як передає «НБН», свою точку зору щодо цього оглядач групи «Інформаційний опір» озвучив 24 каналу.

У тому числі фахівець наголосив, що повернення тимчасово окупованого півострова під контроль України передбачає наявність продуманої стратегії. При цьому Коваленко впевнений, що деокупація півострова через контрнаступ або через висадку десанту неможливо, оскільки це можна порівняти з самогубством.

Щось схоже було з островом Зміїний, де весь час відбувалася висадка російських окупантів, яких знищували. Тож це нереалістично», – підкреслив фахівець.

За словами Олександра Коваленка, дії мають бути поступовими. На першому етапі Україна має завдавати ударів по російським військовим об’єктам у Криму. Потім має бути звільнення лівобережної частини Херсонської та Запорізької областей. Скандальний Кримський міст має бути знищено або виведено з експлуатації.

І лише після всіх зазначених дій, стверджує військовий експерт, можна буде говорити про можливі комбіновані дії, спрямовані на повну деокупацію. Це може зайняти більш тривалий час, але, зрештою, все завершиться «жестом доброї волі», зробив висновок Коваленко.

Нагадаємо, сьогодні вранці ми повідомляли про чергові вибухи в Криму.

Exit mobile version