Данілов розповів, чому влада не попередила українців про майбутнє вторгнення Росії

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, як у Києві готувалися до повномасштабної війни з Росією і чому влада не попередила громадян про майбутню атаку сусідньої держави.

Олексій Данілов

Олексій Данілов. Фото – krymr.com

В інтерв’ю виданню «Бабель» Данілов заявив, що, незважаючи на численні попередження із Заходу про вторгнення, іноземні партнери Києва не вірили в українське керівництво, як народ, тому не вживали превентивних заходів щодо Росії та не передавали озброєння для ЗСУ, інформує «НБН».

За словами секретаря РНБО та згідно стрічок новин того часу, західні партнери попереджали про небезпеку більшою мірою у приватних розмовах і говорили про те, що Україна протримається 5-6 днів, після чого буде знищено військово-політичне керівництво, будуть створені концтабори, фільтраційні табори та країна зникне. На це у Києві відповідали, що такого розвитку подій не буде, оскільки всі готові захищати свою землю.

Чиновник запевнив, що до великої війни з РФ готувалися «з першого дня, як вступили на свої посади» та опрацьовували безліч питань щодо оборони.

Також Данілов пояснив, що влада не могла твердо попередити українців про прийдешнє вторгнення Росії, оскільки ніхто не знав, коли воно точно станеться. Він зазначив, що всі його родичі, діти та онуки були в Україні 24 лютого і жодній людині він не сказав, що велика війна розпочнеться саме цього дня.

Раніше Данілов розповів, чи українське керівництво погоджуватиметься на територіальні компроміси з країною-агресором.

Exit mobile version