Хто першим повідомив Зеленському про вторгнення 24 лютого: The Washington Post нагадала про початок війни

Американська газета The Washington Post з нагоди 31-ї річниці проголошення Незалежності України підготувала матеріал про вторгнення Росії, нагадавши, що відбувалося 24 лютого.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – instagram.com/zelenskiy_official

У статті The Washington Post журналісти розповіли, що міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський був першим, хто повідомив главі держави Володимиру Зеленському про повномасштабний напад Росії, інформує «НБН».

За словами глави МВС, вранці 24 лютого він був на зв’язку з начальником прикордонної служби України Сергієм Дейнеко, який розповів, що його підрозділи розпочали бій із російськими загарбниками у трьох північно-східних областях.

Щойно міністр поклав слухавку, він набрав номер президента, розпочавши розмову коротко: «Почалося». Зеленський уточнив, що саме, на що Монастирський повідомив йому про боротьбу з росіянами у трьох регіонах, зазначивши, що це схоже на повномасштабну атаку на столицю.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов розповів, як він дізнався про повномасштабне вторгнення путінських військ до України та що відбувалося в Офісі Зеленського вранці 24 лютого.

Exit mobile version