Гармаш пояснив, навіщо Кремль тримає в Донецьку Пушиліна, незважаючи на недовіру до нього

Журналіст, представник ОРДЛО у складі української делегації у ТКГ Сергій Гармаш розповів, що в органах окупаційної влади у захопленому Донецьку майже не лишилося місцевих, проте Денис Пушилін продовжує бути «головою ДНР», незважаючи на те, що він втратив довіру Кремля.

Денис Пушилін

Денис Пушилін. Фото – rbc.ru

В ефірі телеканалу FREEDOM Гармаш повідомив, що зараз «адміністрація» Пушиліна повністю складається з представників Росії, які формують графік «глави народної республіки», крім того, у кожному «міністерстві ДНР» сидить представник країни-окупанта, інформує «НБН».

За словами журналіста, росіяни фактично відсунули місцевих від фінансових потоків, а Пушиліну залишається роздмухувати щоки і вдавати, що він продовжує чимось «керувати». Гармаш зазначає, що будь-який донеччанин розуміє, що ставленики Кремля нічим не керують у «республіці».

Якщо останні 8 років місцеві «чиновники» займалися цивільними питаннями, а росіяни займалися силовим та військовим блоками, то сьогодні всім керують представники РФ. Пушилін також втратив довіру Кремля, проте його не знімають із «посади», оскільки він використовується Москвою як символ «самостійності ДНР».

Зазначимо, що в червні з’явилася інформація про те, що «глави республік» Денис Пушилін і Леонід Пасічник втратять свої посади. Журналісти видання «Медуза» повідомили, кого планують поставити до місцевих «адміністрацій» після проведення псевдореферендумів.

Exit mobile version