Арестович оцінив ситуацію на Запорізькій АЕС: як довго протримається станція при останньому працюючому реакторі

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович висловився oщодо ситуації навколо Запорізької атомної електростанції. Він переконаний, що за допомогою ядерного шантажу Москва намагається змусити Київ сісти за стіл переговорів.

Запорізька АЕС

Запорізька АЕС. Фото – ria.ru

В ефірі програми російського опозиціонера Марка Фейгіна Арестович повідомив, що на ЗАЕС склалася критична ситуація, оскільки зараз працює лише один реактор, інформує «НБН».

Російські загарбники перебили останню лінію електропередачі, яка підживлювала станцію. За словами радника голови ОПУ, ЗАЕС працює на дизельному генераторі і у кращому випадку вона протримається близько 10 днів.

Арестович пояснив, що Україна не може відновити ЛЕП, оскільки путінські війська постійно обстрілюють територію. Проясниться ситуація навколо станції, на його думку, у найближчі два-три дні, проте зараз Київ отримує не «найкращі сигнали» з АЕС.

Водночас, росіяни продовжують спроби переключити Запорізьку атомну електростанцію до живлення з боку анексованого Кримського півострова, а Кремль не припиняє ядерний шантаж. Представник Офісу Зеленського не має сумнівів, що все це Москва робить, щоб змусити українське керівництво до переговорного процесу.

Раніше Володимир Зеленський пояснив, чому Україна не зупинятиме ЗАЕС для запобігання будь-яким витокам радіації.

Exit mobile version