Аналітики ISW розповіли, як Путін може використати звіт МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС

У американському Інституті вивчення війни розкрили підступний план кремлівського диктатора щодо ЗАЕС. Фахівці пояснили, як Володимир Путін має намір використати у своїх цілях звіт МАГАТЕ.

Запорізька АЕС

Запорізька АЕС. Фото – rbc.ru

У новому звіті експерти ISW припустили, що російський президент-агресор може створити процес, схожий на Мінські домовленості про «припинення вогню» на Донбасі, але щодо Запорізької атомної електростанції, інформує «НБН».

Як зазначають американські аналітики, глава Кремля спробує змусити Міжнародне агентство з атомної енергії та міжнародне співтовариство визнати де-факто право країни-окупанта брати участь в експлуатації станції.

У своєму звіті МАГАТЕ визнає Україну оператором ЗАЕС та відповідальною стороною за безпечне використання станції з дотриманням норм міжнародного права. В ISW зазначають, що організація не може залучати безпосередньо росіян по роботі станції, якщо мовчазно не визнає їхні права на консультації.

Російський президент може спробувати використати умови, які він створив на Запорізькій АЕС для створення паралельної міжнародної структури, яка підриватиме суверенні права Української держави на її значно більшу територію, яку тимчасово захоплено ЗС РФ.

Нагадаємо, що радник голови ОПУ Олексій Арестович розповів про ситуацію на ЗАЕС. Він пояснив, чого хоче досягти Кремль за допомогою ядерного шантажу.

Exit mobile version