Протести в Дагестані: політолог пояснив, що зробить Кремль у зв’язку із збурюваннями на Кавказі

Політолог Андрій Вігірінський розповів, чи можуть протести в Дагестані змінити ситуацію в Кремлі та сприяти поваленню російського диктатора Володимира Путіна.

Протести проти мобілізації у Дагестані

Протести проти мобілізації у Дагестані. Фото – 24tv.ua

В ефірі «24 каналу» експерт зазначив, що в Дагестані спалахнули невдоволення через нещодавню заяву голови Чечні Рамзана Кадирова. Соратник Путіна заявив, що його республіка перевиконала план мобілізації, тому в ЗС РФ настав час призивати представників інших народностей, інформує «НБН».

За словами Вігірінського, люди починають замислюватися, чому в Дагестані забирають до армії усіх під ряд, навіть пенсіонерів та громадян із хронічними захворюваннями чи інвалідністю.

Політолог зазначив, що є інформація, що в одному із сіл забрали всіх 54 чоловіків, які мешкали там, залишивши жінок та дітей. На Кавказі починають замислюватися над тим, чи не є мобілізація національними чистками, які влаштовував Йосип Сталін у СРСР, враховуючи, що в багатомільйонній Москві призвали всього 5000 осіб.

Експерт вважає, що бунти в Дагестані не вплинуть на ситуацію в Кремлі і не посприяють поваленню президента-агресора, проте влада може трохи переформатувати мобілізацію, щоб зняти напругу в регіоні.

Раніше російський опозиціонер Марк Фейгін розповів, хто має виходити на вулиці та протестувати проти мобілізації замість молоді РФ.

Exit mobile version