Україна подала заявку на членство в НАТО: Кулеба розповів про реакцію Столтенберга

Керівник міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг не дав чіткої відповіді щодо інтеграції нашої країни в НАТО.

Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба. Фото – kmu.gov.ua

Під час брифінгу в п’ятницю, 30 вересня, дипломат зазначив, що на даному етапі генсек Альянсу «не може сказати те, що думає». Однак Кулеба переконаний, що Столтенберг підтримує нашу країну, інформує «НБН» з посиланням на «ТСН».

Глава МЗС України нагадав, що рішення про вступ держави до військово-політичного блоку мають ухвалити всі країни-члени НАТО. Поки не буде оформлено відповідне запрошення, генеральний секретар не може висловити свою думку.

Однак, щойно стане відомо консенсусне рішення країн-членів Альянсу, Столтенберг працюватиме над тим, щоб Україна інтегрувалася в організацію.

Міністр закордонних справ додав, що українське керівництво розуміє, де виникнуть проблеми з цього питання, а де Україна отримає максимальну підтримку. Кулеба зазначив, що не все буде одночасно, оскільки потрібно провести певну роботу.

«Все буде добре», – запевнив дипломат.

Нагадаємо, що радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк пояснив, чому саме зараз Київ подав заявку на членство нашої країни у Північноатлантичному Альянсі.

Exit mobile version