Жодна країна не наважиться перешкоджати: експерт озвучив головний фактор швидкого вступу України до НАТО

Керівник всеукраїнської громадської організації «Україна в НАТО», член Атлантичної ради Юрій Романюк висловив думку про те, що наша країна без проблем стане частиною Північноатлантичного Альянсу.

Україна у НАТО

Україна у НАТО. Фото – nato.int

Романюк заявив, що після перемоги України у війні з Російською Федерацією, тріумф нашої країни спричинить піднесення у світовому співтоваристві і, зокрема, в Організації Північноатлантичного договору. З цієї причини жодна держава з військово-політичного блоку не заважатиме нашій інтеграції до НАТО, інформує «НБН» з посиланням на «Обозреватель».

Експерт, коментуючи спільну заяву дев’яти держав Альянсу, зазначив, що на сьогодні не має значення скільки країн організації підтримують вступ України до НАТО, оскільки голосувати з цього питання будуть усі 32 члени військово-політичного блоку.

На думку Романюка, щонайменше 28 країн підтримають нас, а проблеми можуть виникнути з 2-3 державами, Угорщиною, Італією та Грецією. Він наголосив, що проводити підготовчу роботу з ними потрібно вже зараз.

Нагадаємо, що у Кремлі відреагували на подану Києвом заявку на членство України в Альянсі. Речник російського президента Дмитро Пєсков прокоментував рішення українського керівництва.

Exit mobile version