Нові правила на виїзд із міста та «військовий облік»: мер Федоров розповів, що відбувається в окупованому Мелітополі

Глава Мелітополя Іван Федоров розповів, як змінилася ситуація в окупованому місті після проведення фейкових референдумів. За словами мера, загарбники почали проводити мобілізацію, через що багато людей вирішили спробувати виїхати на підконтрольну Україні територію.

Окупований Мелітополь

Окупований Мелітополь. Фото – rbc.ru

В ефірі національного телемарафону Федоров розповів, що «визволителі» продовжують знущатися з людей – чоловіків забирають із вулиць для «постановки на облік», а городян, які намагаються залишити Мелітополь, змушують днями стояти в черзі, інформує «НБН».

За словами міського голови, окупанти почали проводити оголошену Путіним мобілізацію, тому на вулицях затримують чоловіків та кажуть їм пройти до комендатури.

На тлі примусового призову до російської армії багато мелітопольців намагаються виїхати на підконтрольну Україні територію, через що у Василівці утворилися черги, де перебуває близько 4000 осіб.

Федоров зазначив, що 2 жовтня росіяни пропустили лише 50 городян, із яких 9 дітей. Також окупанти встановили нове правило і тепер, щоб залишити Мелітополь, люди мають оформлювати перепустку, що можна зробити лише у черзі. З цієї причини люди не можуть поїхати додому переночувати, оскільки після повернення потрібно буде знову вистояти чергу і отримувати перепустку.

Знущаються загарбники і з транспортних підприємств – їм потрібно отримувати від «визволителів» дозвіл на перевезення людей.

Мер Мелітополя додав, що із наближенням зими охочих виїхати з міста буде ще більше, оскільки на захоплених територіях немає опалення.

Не мають змоги втекти з окупованого Мелітополя й колаборанти. У вересні росіяни внесли зрадників України до списку невиїзних осіб.

Exit mobile version