Кулеба розповів, як учасники G20 готуються зустріти Путіна на саміті в Індонезії

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що учасники «Великої двадцятки» працюють над тим, щоб кремлівський диктатор Володимир Путін на саміті в Індонезії був ізольований.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – rbc.ru

В ефірі національного телемарафону міністр закордонних справ заявив, що представники «Групи двадцяти» хочуть, щоб президент-агресор РФ відчував себе на саміті максимально ізольованим, інформує «НБН».

За словами Кулеби, щодня обговорюється питання, хто з лідерів G20 буде на саміті і чи учасники зустрічатимуться з Путіним і якщо вони це планують, то що мають сказати диктатору.

При цьому дипломат зазначив, що цей захід суттєво нічого не змінить, оскільки питання вирішуються в інших місцях. Однак на зустрічі будуть не лише представники держав, які називають речі своїми іменами, а й країн, які грають у нейтралітет і намагаються бодай морально підтримати російського лідера.

Міністр зазначив, що кілька місяців тому перед самітом глав МЗС «Великої двадцятки» було проведено велику роботу щодо формату зустрічі, щоб країна-окупант була максимально ізольована і не могла суттєво впливати на якість прийнятих рішень. Він додав, що тоді вдалося досягти цього.

Нагадаємо, що російський опозиціонер Марк Фейгін висловив упевненість у тому, що Путін не наважиться поїхати на саміт «Великої двадцятки», проте може зустрітися з американським президентом Джо Байденом.

Exit mobile version