ЗРК NASAMS від США для ЗСУ: у Повітряних силах України зробили нову заяву про передачу систем ППО

Україна незабаром розраховує на отримання Сполучених Штатів зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Система ППО NASAMS

РФ не вдалось довести Україну до блекауту. Фото - building-tech.org

Як повідомляє “НБН“, про це у прямому ефірі телемарафону розповів прес-секретар командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Поза сумнівом, ми очікуємо ще й NASAMS. Глава міністерства оборони США Ллойд Остін на прес-конференції підтвердив, що у найближчій перспективі, а саме на початку листопада, нам почнуть надходити системи NASAMS, завдяки яким наша система ППО суттєво посилиться. Але поки що залишається неясно, скільки одиниць NASAMS отримає наша країна”, – розповів Ігнат.

Нагадаємо, що 8 вересня відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України, яке ще прийнято називати “Рамштайном – 5”. Після його закінчення глава Міноборони України Олексій Рєзніков повідомив про початок позитивних змін у сфері забезпечення нашої країни протиповітряною та протиракетною обороною.

Міністр також додав, що наразі українські фахівці закінчили курс навчання на новітньому ЗРК німецького виробництва IRIS-T. Учасники “Рамштайну – 5” дійшли принципової згоди про надання незабаром Україні комплексів NASAMS.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про поставки броньованих автомобілів для ЗСУ від Австралії.

Exit mobile version