Папа Римський оскандалився заявою про росіян: в Україні відповіли на висловлювання понтифіка

Папа Римський Франциск зробив нову скандальну заяву про громадян Російської Федерації. В Україні відреагували на неправдиві вислови понтифіка.

Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск. Фото – apnews.com

Глава Католицької церкви заявив, що жорстокість путінських загарбників в Україні його вражає, оскільки, на його думку, ця риса не притаманна російському народові, який він назвав «великим», інформує «НБН».

Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова на своїй Facebook-сторінці прокоментувала скандальні слова Папи Римського. Дипломат заявила, що понтифік неуважно читав російську літературу, зокрема твори Федора Достоєвського.

Вона переконана, що книги російських письменників і поетів допомогли б Франциску зрозуміти, що країна-агресор у всі часи не відрізнялася гуманізмом.

Не стримав своїх емоцій від почутого від Папи Римського й посол України у Ватикані Андрій Юраш. У своєму профілі на Facebook він зазначив, що якби понтифік саме зараз побував у нашій країні, він зміг би побачити, як мільйони людей «насолоджуються» російським «гуманізмом».

Відреагував на скандальний вислів глави Католицької церкви також керівник Львівської ОВА Максим Козицький у своєму Telegram-каналі. Він нагадав, що путінські солдати – представники російського народу. Чиновник поцікавився, звідки в окупантів така жорстокість щодо українців, якщо вона нібито не притаманна громадянам РФ.

Нагадаємо, що Папа Римський відзначився обурливою заявою на День Незалежності України, коли коментував смерть дочки російського пропагандиста.

Exit mobile version