Путін втрачає своє лідерство: в ISW розповіли, від кого залежить кремлівський диктатор

Аналітики американського Інституту вивчення війни стверджують, що кремлівський диктатор Володимир Путін слабшає та втрачає лідерство. Російський президент-агресор став залежним від двох людей зі свого оточення.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – ria.ru

У новому звіті фахівці ISW зазначають, що президент Російської Федерації став залежним від олігарха, засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина та глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова. Наразі терористичні лідери почали нарощувати свій вплив у країні, інформує «НБН».

Аналітики звернули увагу на зростаючу соціальну напругу в Росії протягом повномасштабної війни проти України через нездатність Міністерства оборони країни-агресора вирішити системні проблеми та їхні першопричини.

Раніше Пригожин повідомив, що приватна військова компанія відкриє навчальні та управлінські центри для народних ополченців на території Курської та Бєлгородської областей. Олігарх зазначив, що ці центри функціонуватимуть поза ЗС РФ.

Водночас Кадиров будує бізнес під час проведення «спецоперації», відкриваючи мережі на тимчасово захоплених територіях України за допомогою своїх польових командирів.

Завдяки тому, що російський лідер залежить від їхніх сил в Україні, олігарх та чеченський лідер залишаються незалежними фігурами у РФ. Крім того, десятиліттями Путіна позиціонували як єдиного керівника країни, проте зараз засновник ПВК «Вагнер» часто дає журналістам коментарі, які натякають на його можливий прихід до влади.

В ISW раніше розповідали, як Пригожин та Кадиров нашкодили російському лідеру своїми висловлюваннями про деокупацію міста на Донеччині ЗСУ.

Exit mobile version