Путін розпочне передачу влади до кінця року: аналітик розповів, кому диктатор погодився звільнити президентське крісло

Історик та політичний аналітик Валерій Соловей стверджує, що кремлівський диктатор Володимир Путін готовий передати владу і вже визначився, хто займе після нього президентське крісло.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – delfi.lt

В ефірі YouTube-каналу «Гроші» експерт заявив, що російський лідер хоче запустити процес передачі влади до кінця поточного року. За його словами, Путін стурбований тим, яка «спадщина» залишиться після нього, адже вигідно передати кермо влади на піку могутності, інформує «НБН».

Соловей зазначив, що, якби не відбулося повномасшабне вторгнення РФ в Україну, глава Кремля продовжив би передачу влади, розпочату минулої осені, і залишився б в історії своєї країни як правитель, який «підняв її з колін».

Аналітик уточнив, що такий образ Путіна був би в російських ЗМІ та підручниках історії, проте диктатор припустився фатальної помилки і всю свою «спадщину» програв.

«Це повний провал», – констатував експерт.

Тепер для лідера росіян питання передачі влади – питання особистого виживання, адже йому можуть пробачити у РФ все, окрім військової поразки. Диктатор погодився звільнити крісло для запропонованого йому основного кандидата. Наступником Путіна, за словами Солов’я, стане син секретаря Радбезу Росії Миколи Патрушева Дмитро.

Аналітик звернув увагу на те, що радник глави США Джейк Салліван проводить непублічні переговори з Патрушевим і помічником Путіна Юрієм Ушаковим, проте секретар Ради безпеки важливіший. Америка та Росія обговорюють питання про невикористання ядерного озброєння, вирішення ситуації в Україні та транзит влади. Крім того, у Путіна та Патрушева тісні стосунки і, що важливо, останній виконує свої обіцянки.

Соловей додав, що диктатор не гарантує собі солодке життя пенсіонера і, ймовірно, для нього все закінчиться сумно, адже він дійшов до стану, коли готовий забрати з собою весь світ.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни заявили, що президент РФ втрачає лідерство і стає залежним від двох людей із його оточення.

Exit mobile version