Не захотів слухати ганебні для себе та Росії заяви світових лідерів: Шольц висловився про відмову Путіна їхати на саміт G20

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився про відмову президента країни-агресора Російської Федерації Володимира Путіна прибути на захід, який відбудеться на Балі. Йдеться про саміт «Великої двадцятки».

Канцлер Шольц

Шольц о саммите G20. Фото - liga.net

Як інформує «НБН» з посиланням на «Ліга.НЕТ», Шольц має думку, що Путін прийняв рішення не приїжджати на саміт G20 через те, що просто не бажає давати відповіді на критику представників міжнародної спільноти через розпочату в Україні війну. .

Під час свого перебування у В’єтнамі Олаф Шольц розповів представникам преси, що він дуже шкодує, що Путін не братиме участі в саміті «Великої двадцятки» на Балі, адже там йому довелося б неминуче зіткнутися з тим, що світова спільнота категорично не вітає , але засуджує агресію, яку розпочав глава Кремля в Україні.

Олаф Шольц наголосив:

«Було б справді дуже здорово, якби Путін таки прибув на саміт «Великої двадцятки». Проте в даному випадку йому довелося б відповідати на всі поставлені йому питання, а також усю критику від лідерів багатьох країн з усього світу. Очевидно, саме з цієї причини Путіна там і не буде».

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц зізнався, що постійно отримує поради від своєї попередниці Ангели Меркель.

Exit mobile version