Піонтковський пояснив, чому США надають «дозовану» військову допомогу Україні

Російський політолог Андрій Піонтковський пояснив, чому Сполучені Штати Америки «дозовано» дають зброю для армії України. Експерт озвучив важливу історичну довідку.

США

США. Фото – eer.ru

В інтерв’ю «УНІАН» політолог заявив, що Вашингтон не надто старанний у постачанні ЗСУ сучасної зброї через свою геополітичну обережність, інформує «НБН».

За словами Піонтковського, для Америки важлива передбачуваність у розвалі Російської Федерації. Він нагадав, як президент США Джордж Буш-старший у серпні 1991 року приїхав до Києва, де виступив у Верховній Раді, закликаючи Україну не наполягати на своїй незалежності. Тоді американського лідера освистали навіть комуністи.

Ця ситуація, як зазначив експерт, свідчить про те, що у Вашингтоні не розуміють психологію українців, американське керівництво лякає стрибок у невідомість.

Зараз у США усвідомили, що крах Москви був не 31 рік тому, а відбувається зараз, тож хочуть створити умови для контрольованого розпаду Російської Федерації.

Нагадаємо, що американський генерал Марк Міллі вказав на масштабну стратегічну помилку у плані Кремля щодо захоплення України.

Exit mobile version