У Туреччині закликали Захід та Росію укласти нову угоду, щоб припинити холодну війну

Офіційний представник глави Туреччини Реджепа Ердогана Ібрагім Калин заявив, що розв'язана Російською Федерацією війна в Україні стала початком холодної війни між країною-агресором та Заходом.

Туреччина

Туреччина. Фото – aspi.com.ua

В інтерв’ю al-Jazeera представник Анкари зазначив, що на вищому геополітичному рівні відбувається боротьба за гегемонію між Російською Федерацією та Заходом, інформує «НБН».

За словами Калина, РФ і Заходу потрібна «інша взаємодія» на цьому рівні, зокрема, вони мають укласти нову угоду. Він зазначив, що зараз відбувається нова холодна війна, і вона припиниться лише тоді, коли ключові сторони розроблять параметри нового договору.

Зазначимо, що днями міністр закордонних справ Туреччини дорікнув деяким західним країнам у тому, що вони нібито не зацікавлені в закінченні російсько-української війни і їм слід переконати Київ сісти за стіл переговорів з Москвою.

У жовтні Ердоган заявляв, що навіть найгірший мир буде кращим, ніж війна в Україні. Наприкінці листопада політик знову заговорив про можливість розв’язання ситуації дипломатичним шляхом. Турецький лідер розповів, що свідчить про це.

Exit mobile version