Путін готує росіян до затяжної війни з Україною: в ISW проаналізували заяви диктатора

Кремлівський диктатор Володимир Путін готує населення Російської Федерації до затяжної та виснажливої війни з Україною. Про це заявили аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – delfi.lt

Фахівці ISW у своєму звіті проаналізували промову російського лідера на зустрічі з Радою при президенті РФ щодо розвитку громадянського суспільства та прав людини. Президент-агресор зазначив, що війна в Україні може бути «тривалим процесом», а захоплення нової території – суттєвим результатом для РФ, повідомляє «НБН».

Аналітики звернули увагу на те, що диктатор звернувся до Російської імперії, порівнявши себе з Петром I, наголосивши, що росіяни тепер контролюють Азовське море, за яке колись воював цар. На думку експертів, такі висловлювання відображають максималістські імперіалістичні цілі Путіна в Україні.

В ISW нагадали, що ще з літа Кремль займався встановленням інформаційних умов для затягування війни після того, як окупантам не вдалося утримати основні цілі.

Фахівці додали, що інформаційна обумовленість у РФ принципово не сумісна з будь-якими діалогами про припинення вогню або переговорний процес.

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов розповів, як Кремль готує російських громадян до поразки у війні з Україною.

Exit mobile version