В ISW проаналізували заяви Пєскова про цілі війни проти України: спікер Путіна зробив хитрий маневр

Аналітики американського Інституту вивчення війни проаналізували заяви прес-секретаря глави РФ Дмитра Пєскова про мету Росії у війні проти України. За словами експертів, речник Путіна зробив хитрий маневр.

Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков. Фото – gettyimages.com

Фахівці ISW у своєму звіті нагадали, що представник Кремля заявив про те, що «СВО» РФ нібито націлена лише на повне захоплення чотирьох областей України, інформує «НБН».

Американські аналітики переконані, що Пєсков зробив хитрий маневр і насправді країна-агресор готується до затяжної війни з Україною. Прес-секретар російського президента вирішив отримати вигоду із прагнення Заходу до переговорів, запевнивши, що головна мета «спецоперації» – «захист жителів» східних та південних українських регіонів.

Експерти зазначили, що заяви спікера Путіна не відповідають дійсності. Представник Кремля видав себе, згадавши про «демілітаризацію» та «денацифікацію», підтвердивши, що Росія не змінила своєї мети у війні.

В ISW додали, що ця інформаційна операція країни-агресора спрямована на те, щоб ввести в оману Захід та змусити українське керівництво сісти за стіл переговорів.

Раніше у вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували промову Путіна на зустрічі із Радою з прав людини.

Exit mobile version