Євросоюз поки не досяг згоди щодо дев’ятого пакету санкцій проти РФ

Європейський союз поки що не дав згоди на нові антиросійські санкції. Незважаючи на очікування, за результатами зустрічі у Брюсселі послам країн-учасниць не вдалося схвалити дев'ятий пакет обмежень.

Євросоюз

Чи будуть нові санкції проти РФ? Фото - dw.com

Як повідомляє “НБН” з посиланням на Польське Радіо, консультації заплановані на вихідні, а чергова зустріч має відбутися найближчого понеділка, 12 грудня.

Серед причин недосягнутої згоди – наявність дуже великої кількості винятків, які є у проекті дев’ятого санкційного пакету. За словами посла Польщі в Євросоюзі Анджея Садося, поки що переговорний процес перебуває у безвиході.

“Це відбувається під приводом продовольчої безпеки”, – зазначив один з польських дипломатів. Ще один представник цієї країни пояснив, що серед аргументів – згода розблокувати суди із зерном у портах. Але водночас російська пропаганда поширює брехню про те, що Євросоюз винен у перебоях із постачанням зерна.

У матеріалі видання зазначається, що представники Угорщини наполягали на виключенні уряду Росії з чорного списку ЄС. Представники Швеції також озвучили свої претензії до списку санкцій – там заступилися за Роскомнагляд, який затягує петлі цензури до РФ.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що США вводять санкції проти Росії та Китаю.

Exit mobile version