Можливість вибуху на ЗАЕС: Зеленський оцінив ризики

Перспектива вибуху на тимчасово захопленій Запорізькій атомній електростанції залежить лише від дій близько 500 російських військовослужбовців, які там перебувають.

Запорізька АЕС

Чи можуть статися вибухи на ЗАЕС? Фото - lb.ua

Як передає “НБН“, про це під час інтерв’ю французьким телеканалам заявив глава української держави Володимир Зеленський.

“Зараз там 500 бойовиків, вони мають вибухівку, вони всі озброєні. Видача їжі та води для технічного персоналу відбувається щогодини. Сама станція не працює. Чи можливий вибух? Все залежатиме від людей, які перебувають усередині. Я вважаю, що все залежить саме від тих півтисячі бойовиків”, – зазначив президент.

Нагадаємо, що 4 березня цього року російські окупаційні війська взяли під контроль Запорізьку АЕС. Зокрема, вони розмістили свої боєприпаси та військову техніку на цьому найважливішому стратегічному об’єкті. Тим часом у представництві МАГАТЕ заявили про плани розмістити мобільні котельні на ЗАЕС, оскільки це допоможе їм убезпечити критичну систему від впливу холоду. Більше того, рашисти не припиняють чинити тиск на співробітників ЗАЕС, змушуючи їх до підписання контрактів із незаконними підприємствами “Росатому”.

Нагадаємо, раніше в Росії озвучили умови для виводу своїх військ з території ЗАЕС.

Exit mobile version