РФ готова вивести війська із ЗАЕС: росЗМІ озвучили умову

Держава-окупант Російська Федерація готова вивести свої збройні сили із території Запорізької атомної електростанції, але для цього потрібно виконати одну умову.

Військові РФ на ЗАЕС

РФ заблокувала перепустки працівникам ЗАЕС. Фото - TELEGRAM ЭНЕРГОАТОМА

Як інформує «НБН», видання «Медуза», посилаючись на джерела, близькі до Кремля, а також російському уряду, які говорили на умовах анонімності, пише, що Кремль готовий вивести свої військові підрозділи із ЗАЕС в обмін на безперервний транзит «блакитного палива» та нафти через українську територію

Так, за даними видання, близьке до Кремля джерело та наближена до уряду РФ людина з упевненістю кажуть, що Росія готова піти з території Запорізької АЕС, але не має наміру повністю виводити свої війська з регіону.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Москва має намір передати атомну станцію або МАГАТЕ, або українській стороні.

Крім того, як зазначається в публікації, в обмін на виведення військ РФ із ЗАЕС, влада Росії розраховує отримати гарантії на безперешкодний транзит газу та нафти через трубопроводи, що йдуть українською територією.

Згідно зі твердженнями співрозмовників, як в уряді РФ, так і в Кремлі «готові до угоди», адже «качати та продавати «чорне золото» та «блакитне паливо» дуже важливо для бюджету Російської Федерації».

Насамкінець зазначається, що Дмитро Пєсков відкинув у коментарі «Медузі» ймовірність здійснення такої угоди.

Exit mobile version