В ISW розповіли, як візит Зеленського до Бахмута вдарив по іміджу Путіна: з чим зіткнувся кремлівський диктатор

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни заявили, що візит українського лідера Володимира Зеленського до Бахмута Донецької області серйозно нашкодив іміджу кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Володимир Зеленський та Володимир Путін

Володимир Зеленський та Володимир Путін. Фото - zn.ua

У своєму звіті експерти ISW розповіли, що у вівторок, 20 грудня, президент України Володимир Зеленський побував у найгарячішій точці фронту – місті Бахмут Донецької області, інформує «НБН».

Приїзд лідера українців на передову підірвав інформаційну кампанію Кремля, спрямовану на те, щоб представити російського президента учасником війни.

Поки Зеленський нагороджував українських захисників у Бахмуті, Путін під час офіційної церемонії у Кремлі роздавав нагороди пропагандистам та чиновникам, яких він поставив «главами» на Донбасі, у Запорізькій та Херсонській областях.

Глава РФ намагається позбавити себе і Міністерство оборони постійної критики, тому публічно з’являється на заходах, спрямованих на вдосконалення військових зусиль своєї країни.

Однак на тлі візиту Зеленського до Бахмуту роздача Путіним нагород особам, які не брали участь у бойових діях, викликала хвилю невдоволення серед російських військових блогерів.

Завдав удару по іміджу глави Кремля й засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Олігарх опублікував серію відео, в яких стверджується, що він приїхав на передову під Бахмут, щоб поговорити із президентом України щодо контролю територій у районі міста.

Заклики Пригожина до переговорів із Зеленським не є серйозними, оскільки він не обіймає офіційну посаду, проте поява олігарха на передовій суттєво послабила уявлення глави РФ про себе як про лідера воєнного часу.

Раніше Путін організував постановочну зустріч із главою Генштабу ЗС РФ Герасимовим, міністром оборони Шойгу та генералами.

Exit mobile version