Байден пояснив, чому Вашингтон не передає Києву всі види зброї: США та союзники допомагатимуть Україні до перемоги над Москвою

Учора, 21 грудня, президент України був із робочим візитом до США, де зустрівся особисто з Байденом, Конгресом та деякими високопоставленими американськими чиновниками. За підсумками переговорів із головою Білого дому, лідери країн дали багато відповідей на цікаві питання журналістів. Зокрема, одним із таких стало питання, чому Вашингтон не передає Києву всі види озброєння, що є на балансі армії Штатів.

Байден та Зеленський

Байден про допомогу Києву. Фото - ukr.net

Як інформує «НБН», під час прес-конференції у Білому домі за підсумками зустрічі із Зеленським, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відповів на запитання журналістів про те, чому Вашингтон не передасть Києву все те озброєння, яке міг би передати, зазначивши:

«От ви питаєте, чому офіційний Вашингтон просто не дасть Києву все, що може дати? Відповім, що є цілий Північноатлантичний Альянс. І зараз дуже важливо, щоб він залишався разом із Українською державою. Але якщо надати Україні озброєння, яке могло б фундаментально відрізнятися від того, яке вже туди передається, то в перспективі це могло б призвести до розколу Євросоюзу та Організації Північноатлантичного договору. Та й у світі загалом».

Окрім іншого, Байден запевнив, що США, а також інші союзники підтримуватимуть Україну доти, доки не буде перемоги над Москвою на полі бою, а вже після цього сядуть за переговорний стіл.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що виступаючи в Конгресі США Володимир Олександрович Зеленський розповів про ситуацію навкруги Бахмута.

Exit mobile version