Приїзд Зеленського до США міг зірватися: ЗМІ розкрили, що поставило візит президента під загрозу

Глава держави Володимир Зеленський міг не потрапити до Сполучених Штатів Америки. Стало відомо, що візит українського лідера до Вашингтону був під загрозою.

Володимир Зеленський та Джо Байден

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото – AP Photo / Andrew Harnik

Американське видання The Washington Post повідомило, що інформація про візит українського президента Володимира Зеленського до США, який відбувся у середу, 21 грудня, потрапила до ЗМІ дуже рано, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що цей фактор поставив під загрозу відвідування Америки, проте Зеленський вирішив не скасовувати поїздку. Чиновники США хотіли зберегти в таємниці інформацію про прибуття глави України доти, доки він не виїде з рідної країни.

За кілька годин до від’їзду глави держави видання Punchbowl News написало про візит Зеленського до Америки та його майбутній виступ в Конгресі. Вашингтон одразу повідомив про це лідеру українців, який перебував у дорозі.

Також у матеріалі наголошується, що позитивний тест президента на ковід міг би стати ймовірною причиною скасування поїздки до США.

Раніше видання The Washington Post повідомило, які сценарії закінчення війни в Україні розглядає Білий дім. Зеленський підтримав лише один варіант.

Exit mobile version