Постпред Польщі в ООН розповів, чим обернуться західні спроби «зберегти обличчя» Путіну

Постійний представник Польщі в Організації Об'єднаних Націй Кшиштоф Щерський розповів, чим закінчаться спроби західних політиків «зберегти обличчя» кремлівському диктаторові Володимиру Путіну, який розв'язав війну в Україні.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – sloboda.org

Щерський заявив, що західні спроби «зберегти обличчя» президенту-агресору РФ лише остаточно доб’ють міжнародний порядок після Другої світової війни, інформує «НБН» з посиланням на РАР.

На думку постпреда Польщі в ООН, для підтримки миру важливо вирішити питання із державою-терористом. Крім того, як пройде новий рік, залежатиме від того, чи станеться перелом у війні та за яких умов.

Політик зазначив, що визнання російського імперіалізму ідеологією, яка загрожує світовому порядку, відкриє шлях до повторення рішень, ухвалених після закінчення Другої світової війни.

«Позбавлення Росії інструментів відігравати роль глобальної наддержави (у тому числі в ООН), видача під міжнародний суд військових злочинців у погонах і костюмах, включаючи Путіна, виплата військових репарацій та інші подібні заходи», – пояснив представник Польщі.

Щерський додав, що варіант «наведення порядку» та «збереження обличчя» глави Кремля може стати «останнім цвяхом у труну післявоєнного порядку, символізованого принципами Статуту ООН».

Нагадаємо, що президент Фінляндії у новорічному зверненні порівняв Путіна з радянським диктатором Йосипом Сталіним.

Exit mobile version